Inredarnas 6 proffsknep: Så mixar och matchar du kuddarna!

Att blanda olika färger och mönster är superhett just nu, och roligt att hänge sig åt. Helt skilda mönster går att blanda på ett kreativt och spännande sätt, och här ger Sköna hems inredare Marie Wärme och Karolina Karlsson knepen som skapar den snyggaste mixen. 

Behåll alla mönster – men dra ner på färg!

Inredningen i hela rummet håller sig här i färgspektrat i rosa-brunt-grönt. Den smala färgskalan blir det som håller ihop mixen av mönster så att intrycket inte blir rörigt.

Sköna_hem_kuddar

Arbeta med komplementfärger

Här plockar soffkuddarna upp tapetens färger av rost och blåviolett vilket ger ett genomtänkt intryck. Att som här arbeta med komplementfärger – alltså färger och deras motsatsfärger – är ett kärt inredarknep. Att övrig inredning går i svart och vitt gör att kulörerna poppar ännu mer.

 Sköna_hem_komplementfarg

Uppdatera det svartvita

Många gillar den grafiskt svarvita looken. Lägg till ockratoner och djurmönster så känns stilen varmare och mer elegant!

Sköna_hem_kuddar

Många mönster blir stark motvikt

En ensam mönstrad kudde hade kanske sett malplacerad ut mot den kraftigt mönstrade tapeten, men med flera mönstrade kompisar bildar de ett gäng som känns minst lika kaxigt som bakgrunden. De starka färgerna och mönstren lyfts fint mot den i övrigt mer neutralt färgade inredningen.

Sköna_hem_kuddar

Addera något oväntat

Att arbeta med kontraster är ett användbart inredarknep. Se bara vad som händer när man adderar rost till det klassiskt blåvita – plötsligt får du ett helt nytt uttryck!

Sköna_hem_kuddar


Omaka – i harmoni

Randigt, rutigt, djurmönstrat…, ja, you name it! Mönster kan mixas lite hur som helst så länge man håller sig till en sammanhållen färgskala. Som synes gäller det också olika stilar och strukturer. Gustaviansk soffa, marockanskt kakel och nya kuddar bildar här one happy family. 

Alla kuddar ingår i Sköna hem Collection och finns att köpa här