Bli bäst på att bädda: 5 sätt att fixa en härligare säng

Rummet där du startar och avslutar dagen förtjänar extra omtanke. Här är några tips på hur du kan tänka med färg, mönster och dekorativa kuddar för att skapa en riktigt inbjudande bäddning.

 Sköna_hem_bädda

1. Din egen oas

Kan det bli för många kuddar? Tveksamt… För en vacker bäddning är det närmast nödvändigt, och dessutom är det mysigt att sjunka ner med favoritboken i ett mjukt kuddhav. Och blir det trångt när det är dags att sova är de ju faktiskt väldigt lätta att flytta på…

 

 Sköna_hem_bädda

2. Krydda det svartvita

Med den grafiskt svarvita looken som bas kan man enkelt byta uttryck. Här har vi adderat ockratoner och djurmönster för en varmare och mer elegant look.

 

 Sköna_hem_bädda

3. Romantiskt rosa – med edge

En sovrumsdröm i vitt och rosa har här uppdaterats med mustiga rosttoner. Ett effektivt sätt att gå från prinsessbakelse till lyxig hotellkänsla. Fortfarande milt men absolut inte mesigt! Notera det färgade underlakanet – modernt och snyggt!

 

 

 Sköna_hem_bädda

 

4 Våga oväntade färgkombinationer

Lila och rött är en härligt knasig kombination som man blir glad av. Testa själv att mixa helt skilda färger – det kan vara just det som ger ditt sovrum det där lilla extra!

 

 

 Sköna_hem_bädda

 

5. Dekorera och färgsätt

Vackra sängkläder i all ära men för en riktig inbudande sängkammare är det fint att addera överkast eller plädar och inte minst dekorationskuddar. Här kan man riktigt leka med färg och mönster. Att arbeta med kontrasterande färger – som här med rost och blått – är ett knep som professionella inredare ofta använder sig av.